Oppskrifter for Hvetemelerstatning for gjærbakst

Her vil du finne et lite knippe oppskrifter som kan lages med vår Hvetemelerstatning for Gjærbakst.
Ikke for at du egentlig trenger dem – dette melet kan brukes i de fleste brød- og bolleoppskrifter, du trenger bare å erstatte hvetemelet.

Riktignok må du bruke litt andre teknikker:

1) Følg oppskriften, men sett deigen med halvparten av melet. Rør, for hånd eller i maskin, til deigen er seig og klissete.
2) La deigen heve i ca. 45 minutter
3) Bland / elt inn resten av melet – eller så mye du trenger for å få den konsistensen du er ute etter
4) Bak ut det du skal lage, enten det er boller, brød eller pizzabunner
5) STEK MED EN GANG! INGEN ETTERHEVING!!!
6) Vær forberedt på at steketiden kan være noe lenger enn oppskriften sier. Sjekk alltid før du tar ting ut av ovnen.