Grovbrødblanding

Til en pose med grovbrødmiks; tilsett 6 dl vann, 1 egg og 3-4 ss olje. Bland godt, la heve i 45 minutter, ha i form og stek ved 225 minutter i 80 minutter.

For å lage rundstykker; bruk vinylhansker med litt olje på, og form rundstykker som du steker på papir på stekebrett. Stek til du har fin skorpe rundt hele, ikke bare i bunnen. Hvis de er myke på sidene, vil de synke sammen når de avkjøles.

Selv tilsetter jeg alltid en teskje salt når jeg baker dette brødet – det gir mer smak. Vi har valgt å holde saltinnholdet veldig lavt, fordi det er viktig for mange.
Det er også helt tillatt å vri pepperkverna etpar ganger over deigen – det gir en liten piff som er god!

Tilsett gjerne nøtter, gulrot, havregryn, soltørket tomat, mer solsikke, eller annet du liker i brød. Hvis du velger å ha i havregryn, bør du tilsette litt ekstra vann. Har du i for eksempel to revne gulrøtter, bør du derimot redusere vannmengden med omtrent en halv desiliter.

Bak, spis og vær glad!